Great Place To Work logo

Wat is de Culture Audit?

Wat is de Culture Audit? Wat levert het jouw organisatie op? Hoe schrijf je een Culture Audit? En kunnen jullie een voorbeeld laten zien? Jazeker! In deze blog én video delen wij informatie over de Culture Audit. 


De Culture Audit is dé tool om te bouwen aan een sterke organisatiecultuur en het vormgeven van het HR- en werkgeversbeleid in de dagelijkse praktijk.

Het maakt je als organisatie bewust van wat hetgeen je doet en wat dat voor effect dat heeft op de perceptie van de medewerkers.

12 werkgeverschapthema's
De Culture Audit vraagt jou om aan de hand van 12 thema’s te omschrijven wie je als organisatie bent en wat je doet op thema’s zoals Diversiteit & Inclusie, Belonen en Ontwikkelen. Dit doe je vanuit een visie, doorvertaald naar programma’s en beleid met vervolgens een doorvertaling naar de dagelijkse praktijk. Het liefst met zoveel mogelijk voorbeelden als in foto’s, video’s en quotes die het bewijs vormen voor datgene je zegt te doen als organisatie. 

Voorbeeld Tony's Chocolonely 
Wil je het voorbeeld van Tony's Chocolonely digitaal inzien? Ga dan naar deze pagina en scroll naar de beneden. Daar vind je rechtsonder de Culture Audit als PDF. 

De Culture Audit wordt naast intern gebruik ook door veel organisaties ingezet in hun arbeidsmarktcommunicatie. 

Deze video is uit een reeks. Bekijk ook:

  1. Wie is Great Place To Work?
  2. Wat is de Trust Index?
  3. Wat is het stappenplan van een Great Place To Work traject?
  4. Wat zijn de kosten van een Great Place To Work traject?
  5. Hoe wordt mijn organisatie een great place to work
  6. Wat levert deelname aan Great Place To Work op?

Benieuwd naar wat de Culture Audit jouw organisatie kan brengen?
Plan een 15 minuten adviesgesprek

Topics: Over Great Place to Work

Comments