Great Place To Work logo

Waarom het meten van de employee experience in het eerste kwartaal een goed moment is

De vraag “Wat is een goed moment om een medewerkersonderzoek uit te voeren?”, is naast de vraag “Is Great Place to Work Nederland nou ook écht een Great Place to Work voor jou?”, één van de meest gestelde vragen. In deze blog deel ik waarom meten in het eerste kwartaal van 2022 een goed moment is.

Presentatie 7

Onderdeel van een groter traject
Wat een goed moment is om te starten met een medewerkersonderzoek, is van verschillende punten afhankelijk. Vanuit Great Place to Work zien wij het meetmoment als onderdeel van een groter traject. Dit traject begint met een onboarding en kennismaking met het Great Place to Work projectteam. De voorbereiding neemt zo’n 4 tot 6 weken tijd in beslag, alvorens het onderzoek wordt uitgestuurd naar alle medewerkers binnen de organisatie. Normaliter staat het onderzoek 2 weken open en een week later zijn daar al de resultaten. Dan begint het echte werk – de opvolging!

Plannen voor 2022
Wetende dat in de meeste organisaties de HR-budgetten voor het nieuwe jaar in oktober en november worden ingediend én in de laatste maanden van het jaar bij velen projecten worden afgerond, is het nieuwe jaar een mooi moment om (nieuwe) projecten op te starten. Zo ook het jaarlijkse medewerkersonderzoek.

Ga het nieuwe jaar goed van start
Door de Trust Index, ons medewerkersonderzoek, uit te voeren in het eerste kwartaal heb je vanaf het begin van het jaar al inzicht in de perceptie van de medewerkers en weet je wat jullie als organisatie te doen hebben om 2022 succesvol(ler) te maken. Daarnaast hebben jullie dan ook, mits je voldoet aan de minimale score, vanaf de start van het nieuwe jaar de certificering in de wacht gesleept. Hiermee kun je jouw organisatie als great place to work profileren op de (arbeids)markt om zo, met deze krapte op de arbeidsmarkt, gemakkelijker talent aan te trekken en de huidige medewerkers te blijven binden.

De rest van het jaar kun je aan de slag met de resultaten. Interpreteren, gesprekken voeren en omzetten in concrete actieplannen in het tweede kwartaal van het jaar en dan het derde en vierde kwartaal gebruiken om daadwerkelijk aan de slag te gaan om de verbetering te realiseren.

En het laatste voordeel van starten in het eerste kwartaal is dat je nog kunt deelnemen aan de lijst van Best Workplaces, die elk jaar in juni bekend gemaakt wordt.

Jaarplan 2022, inclusief checklist
In het jaarplan 2022 (in 3 stappen naar een Great Place to Work) zie je welke stappen er gezet moeten worden en staat er per maand wat er van jullie én van ons wordt verwacht. Klik op onderstaande button om het jaarplan aan te vragen:

Nieuwe call-to-action

Voordelen op een rij

  1. Je bepaalt de budgetten in dit najaar. Hierdoor kun je direct van start in het eerste kwartaal van 2022;
  2. Frisse start van het nieuwe jaar;
  3. Voldoende tijd om de opvolging te doen in de rest van de kwartalen;
  4. Deelname aan de lijst van Best Workplaces 2022 (uiterlijk medio maart starten met het medewerkersonderzoek).
Wil jij ook het nieuwe jaar goed beginnen? Plan dan nu een kennismaking en vraag een voorstel aan via deze link.

Topics: Over Great Place to Work Great Place to Work Certified

Comments