Great Place To Work logo

Terracotta-Zoom-achtergrond maakt plaats voor Jungle Fever

Barbara Braak (salesconsultant bij Great Place to Work) vertrekt naar Kenia om onderzoek te doen naar remote werken op de employee experience & het organisatieresultaat. Barbara: “Of ik nou 4 weken vanaf thuis op de bank aan het werk ben? Of vanuit een nieuwe inspiratievolle plek met een hoog vitamine-D-gehalte? Dit laatste komt waarschijnlijk alleen maar ten goede aan de energie en motivatie, dus dat ga ik uitzoeken.” Ontdek mijn eerste blog over mijn avontuur naar Kenia!


De nieuwe golf, de nieuwe maatregelen en de nieuwe halve lockdown zorgden bij mij voor een klap. “Single Millenal”- de term alleen al. Wat ga ik in de komende tijd doen? Ik lees over burn-outs die op de loer liggen en die prachtige terracotta muur in mijn huis komt zo langzamerhand ook een beetje op me af. (oké tikkeltje melodramatisch misschien). 

En toen was daar! Het verlossende bericht in de groepsapp van mijn collega én Commercieel Directeur Wencke: “Voor de reislustigen onder ons?” – met een link naar Charlies Travels.

Het reisvirus (om dan maar in dezelfde terminologie te blijven) dat omwille van de bekende redenen onderdrukt werd begon weer hevig op te spelen. Het idee om de inmiddels welbekende-terracotta-Zoom-achtergrond tijdelijk in te ruilen voor werkplek in de zon, zorgde voor de nodige (reis)kriebels. Dus nam ik contact op met de enthousiaste oprichter van Charlies Travels, Charles Witlox. Charlies Travels richt zich op off-the-beaten-track reizen in Afrika. Alleen nu even niet. Nu gaan we off-the-beaten-track werken. Remote. In Afrika!

Bar Jungle Villa

“Wat doet thuiswerken met mensen en hoe kunnen we organisaties bewust maken van het effect van remote werken op thema’s als werkplezier, verbondenheid, creativiteit én productiviteit?”

Vanuit Great Place To Work doen wij al meer dan 35 jaar onderzoek naar het effect van vertrouwen, trots en plezier op het organisatieresultaat en hebben we sinds de komst van corona ook een specifieke Covid-19 thuiswerk survey ontwikkeld. Uit de resultaten, van inmiddels meer dan 30 organisaties, blijkt dat de men vooral moeite heeft om focus, motivatie en energie te behouden. Zal dat ook het geval zijn wanneer je werkt vanuit de jungle of vanaf een hagelwit strand?

Ik ga het onderzoeken! Vanuit Great Place To Work vertrek ik half november, samen met een groep nu nog volledig vreemden, voor een maand naar Kenia. Om daar naast mijn “day-to-day-work” kwalitatief onderzoek te doen naar het effect van remote werken. En het mooie is dat jullie deze off-the-beaten-track werksituatie kunnen volgen via onze blogs en socials – vanaf de bank, je inmiddels ingerichte thuiskantoor of een vakantiehuis ergens op een mooie (zonnige) plek. Én uiteindelijk zal ik al mijn ervaringen en inzichten bundelen in een rapport om zo heel werkend Nederland te informeren én inspireren.

Ik kan niet wachten! Houd je ons in de gaten?

Volg ons via LinkedIn, Instagram én Facebook.

P.S. Wil jij niet wachten op de onderzoeksresultaten en ook nu al heen? Dat kan, klik hier!

Topics: Thuiswerken Over Great Place to Work Remote werken

Comments