Great Place To Work logo

Lees- en luistertips voor de zomer

Wat zijn de Must Read & Must Listen voor deze zomer? Wij vroegen het aan onze eigen Great Place To Work collega's. Ontdek in dit overzicht 9 tips! Zelf nog goede suggesties? Vul de lijst aan door een reactie te geven onderaan deze pagina.

Lees- en luistertips Great Place To Work

Deep Democracy - Jitske Kramer
Om de potentie van eenieder te benutten kun je met de deep democracy methode de minderheidstem meenemen in de besluitvorming. Daarnaast biedt het een mindset en een praktisch model om conflicten binnen een groep inzichtelijk te maken en op te lossen. “Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver gaan, ga dan samen”.

Stein is kort maar krachtig over dit boek: “DE bijbel”.

De meeste mensen deugen - Rutger Bregman
Leef je vanuit wantrouwen of vertrouwen? Het antwoord op deze vraag is fundamenteel. Voor vele aspecten in het leven en zéker voor leiderschap. Werk je vanuit de overtuiging dat leiderschap noodzakelijk is om mensen te controleren, omdat het anders een chaos wordt? Of vanuit de overtuiging dat het een middel is om mensen respectvol te behandelen en hen op een betrokken manier te helpen ontwikkelen?

Anouk: "Vanuit Great Place To Work zien wij vertrouwen als de basis voor goed werkgeverschap en daarmee organisatiesucces. Met ons team hebben wij vorig jaar een 'boekenclub' sessie over het boek gehouden. Wellicht een leuke tip voor een volgende ZOOM vergadering in jouw organisatie!"

The Subtle Art of Not Giving a F*ck - Mark Manson
‘Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven’, zo luidt de beschrijving. 

Myrna: "Dit boek geeft handvatten om erachter te komen wat je belangrijk vindt, en daarmee ook wat je niét belangrijk vindt. En is bovendien erg leuk om te lezen!"

They Ask You Answer - Marcus Sheridan
Wil je weten hoe de toekomst van marketing eruit ziet? Zoek niet verder.

Wencke: “Dit boek heeft mij en andere collega’s binnen Great Place To Work de ogen geopend als het gaat om het belang van content en de rol van sales op een ‘teachende’ manier.”

Great Place To Work For All - Michael C. Bush
Natuurlijk kan het eigen boek van onze global CEO Michael C. Bush over onze nieuwe meetmethode niet ontbreken. Hoe creëer je een innoverende organisatie waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt? 

Anouk: "Met concrete voorbeelden en data toont dit boek aan dat het bouwen van een Great Place To Work For All resulteert in gezondere bedrijven, zowel emotioneel als financieel. Liever snel antwoorden op de belangrijkste vragen over dit model? Check dan deze lijst."

Kapitaal en Ideologie - Thomas Piketty
In dit boekwerk (meer dan 1.100 pagina's) onderzoekt Piketty de ideeën die eeuwenlang aan de basis lagen van ongelijkheid en het leven van de mensheid hebben bepaald: ideologische stromingen die hebben geleid tot slavernij, kolonialisme, communisme en hyperkapitalisme.

René: “Een taaie, maar wel interessant. Heb je ook wel een zomertje voor nodig.”

De onbevreesde organisatie - Amy C. Edmonson
Wat is de wetenschappelijke onderbouwing van veiligheid op de werkvloer? En hoe kan het goed misgaan als het niet veilig is?

Wencke:“Edmonson legt op een wetenschappelijke manier én met praktijkvoorbeelden uit wat wij vanuit Great Place To Work heel belangrijk vinden: het hebben van een fysiek en psychologisch veilige werkomgeving."

Koffers en Koters - Maartje Diepstraten
Mooie en unieke plekjes opgedeeld in allerlei leeftijdscategorieën. Ook als je in Nederland blijft, kun je hier je lol op met de mooiste staycation tips.

Wencke: "MUST have als je met kinderen leuke plekken wil ontdekken, weg van de massa."

NL2025 podcasts - Salem Samhoud
Podcast waarin Salem Samhoud in gesprek gaat met leiders over gedrag, gevoelens en gedachtes in corona tijd. 

Tom: “Interessant om te luisteren en om de percepties van deze mensen mee te nemen. Het helpt mij om de situatie wat beter te begrijpen.

....Lees- en luister nog even door
Alles al uitgelezen of geluisterd? Ons team kennende hebben we nog veel meer suggesties dus lees en luister nog lekker even verder met:

21 lessen voor de 21e eeuw (Yuval Noah Harari), The Black Swan (Nassim Nicholas Taleb), Podcast - Beschaving: De nabeschouwing, Wellbeing = Winst (Ann de Bisschop), Fusion (Denise Lee Yohn), My life with Prince (Mayte Garcia) en The Speed of Trust van Stephen M.R. Covey. En vergeet natuurlijk onze eigen publicaties niet. 

Fijne zomer gewenst!

Comments