Great Place To Work logo

Dit zijn de 10 best gelezen blogs van 2020

2020 staat symbool voor het belang van goed werkgeverschap en het zorgen voor je mensen. Om goed om te kunnen gaan met veranderingen en de wendbaarheid binnen je organisatie te vergroten is leiderschap, empathie, waardering en loslaten van onnodige controlemechanismen nodig. Dit jaar hebben wij veel nieuwe blogs geschreven om jou te blijven inspireren om niet op te geven én juist in deze tijd te blijven werken aan jullie organisatiecultuur. Ontdek de 10 best gelezen blogs van 2020!

1. Hoe houd je verbinding tijdens remote werken? 5 tips voor HR!


Uit onze COVID-19 thuiswerk survey bleek dat het behouden van verbinding met anderen en met energie thuiswerken de grootste uitdagingen waren in 2020. In deze meest gelezen blog delen wij 5 tips over hoe je dit als HR kunt faciliteren. Lees verder!

2. De laarzen

Wat hebben glitterlaarzen, Michelle Obama en de Best Workplaces 2020 met elkaar te maken? In deze blog geeft onze commercieel directeur Wencke het antwoord. Lees verder!

3. Zo maak je Diversiteit & Inclusie succesvol

In alle hectiek van het crisisjaar moeten we niet vergeten wat het belang is van diversiteit & inclusie op de werkvloer. Een inclusieve cultuur helpt om de innovatie binnen jouw organisatie een boost te geven door ruimte en veiligheid te bieden aan verschillende opinies en inzichten. Lees verder!

4. Reboarding in coronatijd? Vergeet deze 6 thema’s niet


Er komt een tijd dat het moment daar zal zijn: we mogen weer terug naar kantoor! Net als bij het onboarden van nieuwe medewerkers is het belangrijk om dit proces ook op een goede manier te begeleiden zodat mensen zich weer opnieuw thuis gaan voelen. Lees verder!

5. Dear Good Morning

Vermoeide koppies achter de schermen, collega’s die zich eenzaam voelen of mentaal het lastig hebben. In deze blog deelt onze collega Wencke haar nieuwe ochtendroutine. Lees verder!

6. Vier verfrissende invalshoeken voor blijvende online verbondenheid

Het woord van 2020: verbondenheid. De menselijke natuur is om met elkaar in verbinding te staan. We zijn sociale dieren die interactie nodig hebben. In deze blog deelt Marjolijn Vlug vier nieuwe invalshoeken over verbondenheid. Lees verder!

7. Hoe maak je kernwaarden betekenisvol? 6 Best Practices


Organisaties die ‘soepel’ de crisis door gaan zijn vaak gebouwd op krachtige kernwaarden. Ze weten wie ze zijn en waar ze voor staan. Dit maakt dat de samenwerking en het onderling vertrouwen goed blijft, ondanks veranderingen. Maar hoe pak je dit aan? Lees verder!

8. 5 tips om met meer energie thuis te werken

Mis je je collega’s? Heb je geen onderscheid meer tussen werk en privé? En word je gek van al die online meetings? In deze blog delen wij 5 tips om met meer energie thuis te werken. Lees verder!

9. 5 aandachtspunten voor psychologische veiligheid op de (online) werkvloer

Naast de enorme ellende die COVID-19 heeft op de mensen die ziek worden, heeft het virus de laatste maanden een steeds grotere impact op de mentale gesteldheid van mensen. Ontdek in deze blog 5 aandachtspunten die van invloed zijn op de psychologische veiligheid op de (online) werkvloer. Lees verder!

10. Remote werken in het buitenland? Great Place To Work doet het!

Thuis aan het werk of in een Jungle Villa in Kenia? Een groot deel van werkend Nederland heeft nu ervaring met werken op afstand. Onze collega Barbara ging voor een maand naar Kenia om onderzoek te doen over remote werken in het buitenland en welke effecten dat heeft op de productiviteit en motivatie. Lees verder!

Wil je meer weten over Great Place To Work en wat we doen? Bekijk deze video met de antwoorden op de 7 meest gestelde vragen en vraag het jaarplan 2021 aan!

Mis je nog een thema? Laat dan hieronder een reactie achter.

Comments