Great Place To Work logo

7 lees- en luistertips voor de zomer van 2021

Voor velen van ons breekt (bijna) weer de vakantieperiode aan. Voor iedereen die inspiratie op wilt doen, de tijd heeft om eindelijk die whitepaper te lezen of met de ogen dicht in het zonnetje een podcast wilt luisteren: hierbij onze 7 tips voor de zomer!

1. Podcast: Remote werken is de toekomstWaarom combineer je (als je functie het toelaat) werk niet met een periode wonen in het buitenland? Onze collega Barbara was afgelopen najaar in Kenia en werkt as we speak vanuit Frankrijk. Ook collega Tom hopt momenteel door Europa om steeds in een andere stad aan de slag te gaan. In deze podcast deelt Barbara haar ervaringen en do’s/don’ts van het remote werken.

2. Dit zijn de trends in goed werkgeverschap

GPTW - Trend Report - 3D Cover - 0721

Hoe omschrijven Best Workplaces hun organisatiecultuur? Welke strategie hanteren zij om nieuwe medewerkers aan te trekken? En welke initiatieven zijn ze gestart in de coronacrisis? Lees de belangrijkste inzichten én tips van de Best Workplaces 2021 in het trendrapport

3. Tips van een politieteam: hoe verlaag je een verzuimpercentage van
14.2% naar 4.4%?

Foto-Mirjam-en-Jan-politie-1

“Heb je je wel eens ziek gemeld terwijl je niet ziek was?” Deze vraag stelde teamchef Mirjam van Woerkom van het RSC Rotterdam van de Nationale Politie om het gesprek over verzuim open te breken. In dit artikel deelt Mirjam haar ervaringen en tips om in te zetten op duurzame inzetbaarheid en met resultaat! Hun verzuimpercentage daalde sterk van 14.2% naar 4.4.%.

4. 50 Best Practices

Voorkant_Best Practices 2021_Great Place to Work

Maar hoe pak ik het aan? Dit is een vraag die we vaak krijgen als we praten over ontastbare begrippen als vertrouwen, cultuur of goed werkgeverschap. Wij hebben een selectie gemaakt van 50 praktische voorbeelden voor HR. Wat kun je doen om mensen te inspireren, te ontwikkelen of te belonen? Dit jaar ook specifiek Best Practices voor in coronatijd. 

5. Leiderschapsprogramma Defiantly Different

Defiantly-Different

Corporate Queer start in september met een 6-daagse opleiding voor professionals die onderweg zijn naar de top en meer willen leren over wie zij zijn en hoe hun seksuele geaardheid of genderidentiteit hun carrière en toekomstig leiderschap beïnvloedt. Is dit programma iets voor jou of een van jouw collega’s? Lees meer.  

6. Event: Celebrate Your Happiness

Wencke Ester-Lorber-1

Hoe gaan organisaties om met het terugkeren naar kantoor? Hoe houd je mensen betrokken? En wat voor leiderschap vraagt het ‘nieuwe normaal’? Tijdens dit Engelstalige online event op vrijdag 19 november krijg je de antwoorden! Onder andere van onze commercieel directeur Wencke Ester-Lorber. Wencke spreekt over ‘Trust as a business case’. Aanmelden kan met 10% korting (gptw10). 

7. Goed Werkgeverschap whitepaper 2.0

Voorkant-Goed-Werkgeverschap-2

Sinds april van dit jaar werken wij met nieuwe thema’s in onze Culture Audit (werkgeversonderzoek). Deze thema’s behoren tot het Great Place to Work For All model en bieden inzicht in wat jullie doen op goed werkgeverschap vanuit een strategisch perspectief. Onze whitepaper over ons gedachtegoed en onderzoek heeft daarom een iets andere invulling gekregen. 

Heb je zelf nog interessante tips voor deze zomer? Zet het onderaan bij de reacties!

Comments