Great Place To Work logo

3 redenen waarom een blogaton waardevol is voor jouw organisatie

Als organisatie moet je altijd open en eerlijk antwoord kunnen geven op alle vragen die een klant óf prospect heeft. Dat is de boodschap die Marcus Sheridan geeft in zijn geweldige boek “They Ask You Answer” dat wij onlangs vanuit onze interne boekenclub lazen. Zo’n antwoord kan volgens hem in de vorm van een blog, vlog, artikel of video. Het bracht ons op het idee om intern een blogaton te organiseren om zo ook binnen Great Place To Work het bloggen te promoten. In deze blog (uiteraard!) vertel ik je daar meer over.

Blogaton_Great-Place-To-Work

Het doel van onze “Great Place To Work-Blogaton”? Het leren schrijven van een krachtige zakelijke blog, waarin we gebruik maken van ieders kennis en expertise binnen ons team.

Vragen verzamelen van klanten en prospects  

Iedere collega heeft zijn/haar meest gestelde vragen vanuit klanten en/of prospects verzameld én heeft ter voorbereiding een aantal video’s over zakelijk bloggen op de website Blogkracht gekeken.

Na een introductie én de live deelname van onze Special Guest - Bloggoeroe Bastiaan Vercouteren -  in onze zoommeeting, waarin hij nog eens stil staat bij de essentie van zakelijk bloggen en een paar hele waardevolle tips geeft, is iedereen aan de slag gegaan om een blog te schrijven over één van zijn/haar meest gestelde vragen.

Aangezien het team van Great Place to Work nogal competitief is, hebben wij hier uiteraard een win-element aan toegevoegd.

De 3 voordelen op een rij

Het organiseren van een blogaton heeft een aantal leuke voordelen. Voor je klant en prospects én jouw eigen organisatie:

1. Je wordt bewust over de vragen die leven

Je maakt de mensen in je organisatie bewust van dat het belangrijk is om constant op de hoogte te zijn van de vragen die leven binnen jouw doelgroep om daar vervolgens antwoord op te kunnen bieden in bijvoorbeeld de vorm van een blog. Hierin is het van belang dat je open staat voor reacties, zodat de nieuwe vragen die mogelijk ontstaan opnieuw beantwoord kunnen worden.

2. Het is een mooi moment van verbinding

Het is een moment van online samenkomen, verbinding en creatief aan de slag gaan als collega’s. Wist jij dat sommige collega’s ontzettend leuk kunnen schrijven en hier misschien nooit eerder wat mee doen of gedaan hebben?

3. Je krijgt direct waardevolle content

En je creëert waardevolle content die je kunt delen op de website en social kanalen waardoor jouw organisatie onder andere makkelijker vindbaar is op google en prospects je daardoor weer beter kunnen vinden!

Meer weten?
Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag meer weten over hoe wij deze eerste Great Place To Work-Blogaton hebben vormgegeven óf heb jij zelf nog tips over hoe wij dit in het vervolg nog beter zouden kunnen doen?

Neem dan vooral contact met me op!

Of lees de blogs die wij hebben geschreven over Great Place To Work. Te beginnen bij: Wie is Great Place To Work?

Comments